Utskriftsalternativ:

Brunsås

Brunsås 1

Bra sås till köttbullar eller färsjärpar

Kök
Rätter
Tid
Tillagning: 10 mins Total Tid: 10 min
Portioner 4
Beskrivning

Bra sås till köttbullar eller färsjärpar

Ingredienser
  • 2 msk smör
  • 2 puckar oxfond ((eller deglacera en panna från stekta köttbullar))
  • 5 dl grädde
  • ½ msk kinesisk soja
  • lingonsylt
  • redning för mörk sås
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Om du deglacerar, häll i hälften av grädden i pannan och vispa runt. Annars, smält först puckarna i pannan och häll sedan på grädden.

  2. Låt koka upp, smaksätt med soja, salt och peppar.

  3. Tillsätt en klick lingonsylt för syra och sötma.

  4. Red av med redning för mörk sås