Är du också trött på den där kletiga köpepotatissalladen?
Fransk potatissallad
Beskrivning
Tillhör du också dem som tröttnat på kletig köpepotatissallad? Här är en snabbt ihopsvängd potatissallad som håller några dagar i kylen. Perfekt tajming inför midsommar.
Ställ fram denna till dina gäster, med en snajdigt kombinerad syra och sälta i dressingen och få garanterat stående ovationer vid middagsbordet. Eller, ja.. Åtminstone ett "mmm, gottt"..
Tänk på att låta potatisen svalna ordentligt innan du rör i dressingen.
Ingredienser
Dressing
Instruktioner
-
Koka potatis och låt svalna. Hinner den inte kallna så skölj den med kallt vatten. Annars riskerar dressingen att spricka.
-
Hacka persiljan och salladslöken, krossa kaprisen med knivbladet. Strö över den kalla potatisen i en serveringsskål.
Dressing
-
Blanda ihop senap, vinäger och vatten. Vispa ner oljan tills dressingen går ihop något.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Blanda ihop med potatisen. Rör om så allt blir täckt av dressing.