Tillhör du också dem som tröttnat på kletig köpepotatissallad? Här är en snabbt ihopsvängd potatissallad som håller några dagar i kylen. Perfekt tajming inför midsommar.
Ställ fram denna till dina gäster, med en snajdigt kombinerad syra och sälta i dressingen och få garanterat stående ovationer vid middagsbordet. Eller, ja.. Åtminstone ett "mmm, gottt"..
Tänk på att låta potatisen svalna ordentligt innan du rör i dressingen.
Koka potatis och låt svalna. Hinner den inte kallna så skölj den med kallt vatten. Annars riskerar dressingen att spricka.
Hacka persiljan och salladslöken, krossa kaprisen med knivbladet. Strö över den kalla potatisen i en serveringsskål.
Blanda ihop senap, vinäger och vatten. Vispa ner oljan tills dressingen går ihop något.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop med potatisen. Rör om så allt blir täckt av dressing.