Hel laxsida i ugn

Hel laxsida i ugn
Lax i ugn, med dill

Att få till fisk som barnen gillar kan ibland vara en utmaning. I vår familj experimenteras det ofta med olika sorters fisk. Men så fort man använder det ordet så är det något som inte är gott.

Barnen själva har dock kommit på att Lax. Det är gott. Att det är fisk har de säkert koll på, men inget vi nämner i onödan.

Dessutom kan riktigt fin lax vara enkelt att få tag på hos de flesta välsorterade handlare (och då menar jag inte de där 3-4 frysta bitarna i specialgjord plastförpackning).

En hel laxsida kan säkert skrämma någon att ge sig på, men enklare fisktillagning får man leta efter. Slå på ugnen. Krydda. Vänta. Klart!

Hel laxsida i ugn

Förberedelse 10 10 mins Tillagning 30 30 mins Total Tid 40 min
Lax i ugn, med dill
0 Spara som favorit
Svårighetsgrad: Medelsvår Portioner: 4 Bästa säsong: Passande hela året

Ingredienser

Instructions

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Dela fisken så att den får plats på en djup plåt (de kan vara rätt långa de där rackarna)
  3. Strö salt, dill och peppar över fisken
  4. Fördela saften från en halv citron jämnt över fisken
  5. Lägg fisken på folie i plåten (så slipper du skrapa fisk från plåten.. It's not så roligt)
  6. Häll vatten vid sidan av fisken i plåten, så torkar den inte ut när den tillagas.
  7. Sätt in den mitt i ugnen i ca 30 minuter
Nyckelord: Fisk, lax, barnens favorit
Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen