Krämig smakrik skaldjurspasta med viss hetta
Krämig skaldjurspasta
Beskrivning
Krämig smakrik skaldjurspasta med viss hetta
Ingredienser
Skaldjurspastan
Stekta champinjoner
Instruktioner
-
Förbered pastan enligt "Grundrecept pasta" eller köp färdig, helst färsk, pasta
Skaldjurspasta
-
Skala räkorna
-
Dela crabfishen i ca 1 cm bitar
-
Finhacka schalottenlök, röd peppar och vitlök
-
Häll i olja i stekpannan och värm upp den lite över medelvärme
-
Smält kuber med skaldjursfond i oljan (eller om du använder färdig fond lite, ha då i den senare, tillsammans med vinet)
-
Häll i lök och peppar, fräs i oljan, på hög värme, tills löken får färg
-
Häll i crabfish och stek tills den får färg
-
Häll över vinet. Låt koka tills alkoholen kokat ur. Du känner det lättast på doften
-
Häll sedan över grädden och låt koka ca 5 minuter
-
Vänd därefter i de skalade räkorna
-
Smaka av och red om det behövs med Maizena
Stekta champinjoner
-
Dela champinjonerna i fjärdedelar
-
Smält talg och gyllenstek vitlöken
-
Stek med champinjonerna på medelvärme, tills de får fin färg. De kommer krympa till ca halva sin storlek.
-
Låt rinna av på papper.
Notering
- Crabfish är väl egentligen inte det sexigaste att ha i en maträtt (man ska nog inte läsa vad äkta vara har att säga om saken..), men till denna gör den sig ganska bra. Alternativen är få, men det hade också gått att klara sig på enbart färska räkor, eller varför inte ersätta crabfischen med innehållet i ett större antal hummerklor.
- Man behöver absolut inte steka champinjonerna i just Talg, även om jag personligen tycker att det ger en egen smak. Smör eller för all del olja går också bra. Den talg jag använder har jag köpt hos Jureskog på https://www.agkotthandel.se/