Pasta con aglio e scampi

Pasta con aglio e scampi 1

Pasta, med vitlök och stora räkor kan man också säga. En mumsig rätt som går fort att laga. 

Det man främst behöver se upp med är att inte steka räkorna för länge, vilket gör dem torra och sega. 

Man behöver också salta räkorna lite mer än man tror, då de räkor vi ofta äter i Sverige är ganska salta. 

Pasta con aglio e scampi

Förberedelse 10 10 mins Tillagning 10 10 mins Total Tid 20 min
0 Spara som favorit
Svårighetsgrad: Nybörjare Portioner: 4 Bästa säsong: Sommar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka vitlök, schalottenlök, sardeller och persilja

  2. Använd gärna hela tomater på burk, som dessa från Mutti.. Eller deras körsbärstomater. 

  3. Stek vitlök, schalottenlök och sardeller i olja och smör. 

  4. Vänd ner räkorna i smör och lökblandningen. Max en minut, så de får rosa färg, men inte mer.

    Salta och peppra. 

  5. Lägg räkorna åt sidan på ett rumstempurerat fat

  6. Koka upp pasta enligt instruktioner, men ca 2 minuter kortare än det står. 

  7. Smält lite smör i en panna och ha i tomaterna och 1dl vitt vin. Låt dem koka så de spricker. 

  8. När pastan kokat klart, lägg över den i stekpannan med tomaterna. Spara pastavattnet.
  9. Rör samman räkor, lök, pasta och tomat. Låt koka en minut tillsammans med ca 1 dl pastavatten. 

  10. Servera när den fått en lagom konsistens

Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen