Rökt fjällröding

Rökt fjällröding 1

Lätt varmrökt fjällröding är gott som den är eller som pålägg

Rökt fjällröding

Förberedelse 10 10 mins Tillagning 120 120 mins Total Tid 2 timmar 10 min
Rökt fjällröding 5
0 Spara som favorit
Portioner: 4

Beskrivning

Lätt varmrökt fjällröding är gott som den är eller som pålägg

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd röken och låt den nå en temperatur runt 110-120 grader

  2. Lägg rökspån i vatten

  3. Skölj av fiskarna under rinnande vatten

  4. Salta insidan av fisken med grovt salt, så det täcker

  5. Lägg på rökspånet på röken

  6. Lägg in fisken högt upp i röken / långt bort från värmen, där den är som mest stabil

  7. Låt röka under ca 1,5 timmar

  8. Var extra försiktig när du tar ut fiskarna, då de är väldigt sköra efter rökning

  9. Skrapa ur saltet från insidan av fisken

  10. Servera med färskpotatis, eller använd som smörgåspålägg

Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen