Smörstekta kammuslor

En helt grym förrätt när det kanske vankas fisk till varmrätt, eller varför inte som del i en tapaskväll. Detta smakar mer hav än du kan ana, och konsistensen smälter i munnen. Detta är en rätt som man vill ha mer av.
Smörstekta Kammuslor på tallrik med tillbehör av rödlök, olja och maché

Smörstekta kammuslor

Förberedelse 5 5 mins Tillagning 15 15 mins Total Tid 20 min
Smörstekta Kammuslor på tallrik med tillbehör av rödlök, olja och maché
0 Spara som favorit
Svårighetsgrad: Medelsvår Portioner: 4 Bästa säsong: Höst

Beskrivning

Just kammuslor är nog för mig en av de godaste råvarorna från havet.

De har mycket smak och ger en fantastisk känsla av lyx. De kan varieras i det oändliga, och vara del av allt från wook till pastarätter, eller som här, en enkel förrätt. 

Det svåra att få till när det kommer till kammuslor är stekgraden. Går de över, blir det som tuggummi och ganska oaptitligt. Går de under så blir de råa i mitten (vilket i och för sig inte är någon fara, men godare om de får lite mer tid på sig). 

Det kan ta lite tid att bemästra, men fördelen med det är att du får äta detta goda flera gånger!

Ingredienser

Instruktioner

Förberedelser

  1. Finhacka rödlöken
  2. Ta bort den lilla muskeln på pilgrimsmusslan. Ser ut som en liten bit mussla som inte riktigt hör till resten.
  3. Välj ut några fina blad maché eller mangold sallad.

Smörstekning

  1. Värm en bra stekpanna med lite olja
  2. Klicka i några klickar smör, och sänk värmen något så inte smöret bränner
  3. Stek kammusslorna på båda sidor, väldigt kort tid. Här är det fingertoppskänsla som gäller.
  4. Lägg upp på tallrik
Nyckelord: kammuslor, smörstekt, förrätt, skaldjur, havsdelikatesser
Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen