Skogens guld med italienska toner
Svamprisotto med grillad kalventrecôte
Beskrivning
Skogens guld med italienska toner
Ingredienser
Svamprisotto
Kalventrecôte
Instruktioner
Svamprisotto
-
Hacka schalottenlök och vitlöksklyftor fint
-
Riv parmesan
-
Värm upp kalvfonden så den sjuder
-
Dela upp svampen i lagom stora bitar och smörstek i panna
-
Värm upp oljan så den blir het
-
Bryn schalottenlök och vitlöksklyftor
-
Stek riset tills det börjar bli genomskinligt
-
Häll på en liten del av vinet, samt kalvfond
-
Fortsätt hälla på vin och kalvfond av och till under omrörning av riset i ca 45 minuter. Låt aldrig riset stå torrt.
-
När riset är klart utan hård kärna, vänd i svamp tillsammans med det överblivna smöret från stekpannan
-
Vänd sedan i den rivna parmesanen och rör runt
Kalventrecôte
-
Grilla köttet på direkt värme, till ca 50°C
-
Låt sedan vila minst 15 minuter. (Täck då inte köttet. Om det täcks med folie kommer tillagningen fortsätta under folien)
-
Skiva tunt och servera till risotton