Svamprisotto med grillad kalventrecôte

Svamprisotto med grillad kalventrecôte 1

Skogens guld med italienska toner

Svamprisotto med grillad kalventrecôte

Förberedelse 20 20 mins Tillagning 60 60 mins Total Tid 1 tim 20 min
Svamprisotto med grillad kalventrecôte 5
0 Spara som favorit
Portioner: 4

Beskrivning

Skogens guld med italienska toner

Ingredienser

Svamprisotto

Kalventrecôte

Instruktioner

Svamprisotto

  1. Hacka schalottenlök och vitlöksklyftor fint

  2. Riv parmesan

  3. Värm upp kalvfonden så den sjuder

  4. Dela upp svampen i lagom stora bitar och smörstek i panna

  5. Värm upp oljan så den blir het

  6. Bryn schalottenlök och vitlöksklyftor

  7. Stek riset tills det börjar bli genomskinligt

  8. Häll på en liten del av vinet, samt kalvfond

  9. Fortsätt hälla på vin och kalvfond av och till under omrörning av riset i ca 45 minuter. Låt aldrig riset stå torrt.

  10. När riset är klart utan hård kärna, vänd i svamp tillsammans med det överblivna smöret från stekpannan

  11. Vänd sedan i den rivna parmesanen och rör runt

Kalventrecôte

  1. Grilla köttet på direkt värme, till ca 50°C

  2. Låt sedan vila minst 15 minuter. (Täck då inte köttet. Om det täcks med folie kommer tillagningen fortsätta under folien)

  3. Skiva tunt och servera till risotton

Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen